M’estic raspallant bé les dents?

articulador dentista ident tona

En aquest article us ensenyarem com realitzar correctament una bona higiene dental !!

Es recomana la utilització del raspall dental després d’esmorzar, dinar i sopar.

Recordar que una bona higiene dental, ens ajuda a tenir una boca sana durant molt de temps, i necessari per mantenir els tractaments dentals realitzats d’una manera mes prolongada.

Es important respectar els temps de neteja de la nostra boca, en molts casos degut a les preses, no hi destinem el temps necessari, deixant restes i no sent efectiva la neteja realitzada.

Apart del temps empleat es important aplicar una bona tècnica de neteja.

Raspalls manuals

Es recomana dividir la boca en 4 quadrants, sempre començant per la cara externa de les dents, de dalt a baix les superiors i de baix a dalt les inferiors, sempre des de la geniva cap a la dent, mai al revés. Posteriorment es realitzaran les parts internes seguint la mateixa tècnica. Quan acabem realitzarem la neteja de la part superior de la dent amb moviments horitzontals endavant i enrere. Començarem aplicant aquestes tècniques al primer quadrant i anirem fent els següents.

Raspalls elèctrics

Cada cop més pacients deixen el raspall manual i opten per l’elèctric. Nosaltres recomanem el manual, això si dedicant el temps necessari i la tècnica adequada, però tampoc podem dir que l’elèctric sigui dolent.

Els punts favorables són: neteja més a fons gracies als moviments circulars i la gran quantitat de rotacions per minut; Es més fàcil accedir a la part posterior de la boca gracies al mànec allargat; Inclouen sensors de pressió per evitar perjudicar les genives i control sonor per destinar el temps necessari a cada quadrant.

Si necessites que t’ho ensenyem millor o necessites una higiene dental demana hora a través del nostre formulari de contacte

iDenT – Institut Dental Tona
Plaça Major, 5 – Tona
93.812.43.51
www.ident.cat